9 °C Antwerpen, BE
zaterdag 4 mei 2024

KV Mechelen geeft voorsprong uit handen tegen Genk

Zondagavond stond KRC Genk – KV Mechelen op de kalender in 1A. Een in de staart bengelend KV Mechelen kon de punten goed gebruiken en slaagde erin om al na 6 minuten op voorsprong te komen dankzij een doelpunt van Kerim Mrabti. De vreugde bij de Mechelaars was echter van korte duur, 4 minuten na het eerste gejuich zorgde Paul Onuachu voor de gelijkmaker. Wat volgde was een voor de rest doelpuntloze eerste helft. Niet dat er geen kansen waren, ze werden gewoon niet benut, laat staan deftig afgewerkt.

Na de preek in de kleedkamers ging Genk op zoek naar een winnende doelpunt, Junya Ito zorgde in de 55ste minuut voor de 2-1. Paul Onuachu maakte er in de 68ste minuut 3-1 van en dat zou ook de eindstand worden. KV Mechelen blijft met 0 op 12 achter en moet zich zorgen gaan maken. Genk zette aflopen week hun trainer aan de deur, we kunnen ons voorstellen dat er in Mechelen ook in die richting gedacht zal worden.