8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Loena Hendrickx maakt België trots

Met Loena Hendrickx hebben we er weer een Belgische sportster bij om trots op te zijn. Haar droom was om in de top 8 te eindigen op de Olympische Winterspelen en die droom is nu uitgekomen. Ze finishte met een score van 206.79 punten, wat erg goed is. Door de dopingaffaire rond de Russin Kamila Valieva, bestaat zelfs de kans dat Loena 7de wordt.

Een foutloze lange kür schaatste Loena jammer genoeg niet en dat kostte haar wel wat punten. De ontgoocheling bij Loena was groot. “Stom”, klonk het achteraf tegen haar broer en trainer Jorik Hendrickx. Maar Loena hoeft niet teleurgesteld te zijn. Ze bewees dat ze, op de Russinnen na,  de beste schaatsster van Europa is en dat ze niet moet onderdoen voor haar concurrenten, schrijft Het Laatste Nieuws.

Loena mag trots zijn op wat ze de afgelopen jaren heeft bereikt. In 2018 maakte ze haar debuut als profschaatser maar sukkelde daarna even van de ene blessure in de andere. Het zou 2 jaar duren voordat Hendrickx terug op niveau kon schaatsen en met prachtige resultaten tot gevolg.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7