25 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024
25 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024

Lorenzo Staelens: “Toen was ik toch even van mijn melk”

Lorenzo Staelens: “Toen was ik toch even van mijn melk”

Foto: PhotoNews

Nu Mats Rits na vijf jaar Club Brugge de overstap maakt naar eeuwige concurrent Anderlecht, roept dit herinneringen op bij Lorenze Staelens. Hij deed jaren geleden hetzelfde en dat was verre van makkelijk.

Hij kreeg het etiket ‘verrader’ opgekleefd, terwijl Staelens zelf veel liever bij Club Brugge was blijven spelen. “Ik wou nog een contract van drie jaar, maar dat vonden ze te veel”, legt hij uit in Primo.

“Voor de Club-supporters was die transfer als een rode lap op een stier”, beleeft Lorenze Staelens die periode terug. Tijdens een belangrijke wedstrijd miste hij een strafschop onder invloed van een oorverdovend Brugs fluitconcert, gevolgd door een massaal applaus. “Toen was ik toch even van mijn melk”, verklapt hij geëmotioneerd.

De Anderlechtse supporters sloten Lorenzo Staelens onmiddellijk in de armen, zelfs toen hij op het einde van het seizoen met Brugge nog een uitwedstrijd in Anderlecht moest spelen.

“In het stadion hingen al enkele spandoeken met ‘Welkom Lorre’ op. Dat was toch een hele geruststelling…”, vertelt hij nog zichtbaar trots in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7