7 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Meeste fans voor Belgisch voetbal in jaren

Foto: Photo News

Na de coronadip lopen de voetbalstadions in België weer even vol als vijf jaar geleden. Het Laatste Nieuws is op onderzoek gegaan en weet dat er gemiddeld zo’n 11500 fans naar een stadion trekken in 1A. Vorig seizoen waren er gemiddeld 1500 bezoekers minder per wedstrijd.

“Na covid leken onze fans langer dan in andere landen weg te blijven uit het stadion. Nu zitten we na 20 speeldagen al ruim boven de 1,6 miljoen fans die dit seizoen een wedstrijd hebben bijgewoond. Dat is al het derde jaar op rij een stijging. En dat met een bezettingsgraad van bijna 65%. Ook dat zijn straffe cijfers, want dat is bijna 10% meer dan vorig jaar.”, zegt CEO Lorin Parys van de Pro League.

Ondanks het feit dat er meer toeschouwers in de stadions zitten, scoort onze competitie niet ontzettend hoog qua kijkcijfers als je dit vergelijkt met vele buitenlandse competities. Uit de bereikstudie van GWI Core blijkt dat de Jupiler Pro League bij de bevolking van 16 tot 64 minder scoort dan de Champions League en de Europa League. In Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland en Duitsland is de eigen competitie nog wel altijd populairder dan de competities die UEFA organiseert.
We moeten hierbij wel opmerken dat de Champions League deels te bekijken is op VTM en dat de andere Belgische clubs die Europees spelen, ook vaak te bekijken zijn op een openbare of commerciële zender zoals VRT Canvas en Play5.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7