18 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Moeilijke beslissing voor ploeg Wout van Aert: “met pijn in het hart”

Moeilijke beslissing voor ploeg Wout van Aert: “met pijn in het hart”

Foto: Photo News

De Nederlandse succesformatie Visma-Lease a Bike zal het vanaf volgend seizoen zonder hun sportief directeur Merijn Zeeman moeten doen. De sterke man achter de ploeg van Wout van Aert stapt over naar het voetbal. Eén ding is duidelijk…

“Dit is een moeilijke beslissing, die ik ook neem met pijn in het hart”, benadrukt Merijn Zeeman in een eerste reactie nadat zijn overstap naar voetbalclub AZ Alkmaar bekend raakte. 

“Juist omdat ik deze geweldige organisatie zo in mijn hart heb gesloten”, voegt de sportief directeur van Wout van Aert eraan toe. Al houdt Zeeman enkel positieve herinneringen over aan zijn dertien jaar bij de Nederlandse succesformatie…

Merijn Zeeman kwam bij de ploeg in bijzonder moeilijke omstandigheden, maar maakte van Jumbo-Visma en het huidige Visma-Lease a Bike de absolute topploeg van het moderne wielrennen. 

Niet onterecht is Merijn Zeeman dan ook ‘ongelooflijk trots’ op alles wat ze met de ploeg bereikt hebben. Vorig seizoen nog wonnen de Nederlandse succesformatie de drie grote rondes met drie verschillende renners.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7