25 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024
25 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024

Noa Lang verlaat Club Brugge voor PSV

Foto: Photo News

Na enkele weken onderhandelen is de transfer van Noa Lang van Club Brugge naar PSV nu helemaal rond. Lang tekent meteen een contract voor vijf jaar. Eerder speelde hij ook al voor de andere topclubs, Ajax en Feyenoord. Ook voor Twente voetbalde hij een half jaar op uitleenbasis.

Op het YouTube-kanaal van PSV zei Noa Lang dat het aanstellen van Peter Bosz als hoofdcoach bij de lampenclub toch een beslissende factor is geweest om voor deze club te kiezen.

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart van PSV Eindhoven is blij dat het de talentvolle aanvaller aan de selectie mag toevoegen: “Noa is een speler die past binnen onze speelstijl en onze filosofie. Zijn creativiteit, dribbelvaardigheden en doelgerichtheid maken hem een waardevolle toevoeging aan de bestaande selectie. Dat we hem zo vroeg in de voorbereiding kunnen vastleggen maakt de transfer nog beter.”, zei hij op de website van PSV.

Noa Lang had gevraagd om met rugnummer 10 te mogen spelen, maar dit was al toegewezen aan draaischijf Xavi Simons. Dan koos Lang maar voor nummer 7 (het vroegere rugnummer van Xavi Simons), omdat het naar eigen zeggen een belangrijk nummer is en veel voor hem betekent.

Zaterdagmiddag speelde PSV een eerste vriendschappelijke wedstrijd in de voorbereiding. Het verloor met 1-2 tegen STVV. Heel wat spelers ontbraken nog bij de thuisploeg om allerlei redenen. Noa Lang zal maandag de selectie vervoegen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7