12 °C Antwerpen, BE
zaterdag 7 mei 2022
12 °C Antwerpen, BE
zaterdag 7 mei 2022

Nog steeds wrevel tussen Wout en Remco?

“Ze zeggen altijd dat het gesprek op de agenda staat, maar ik betwijfel of ze al in dialoog gegaan zijn”

Foto: Isopix

De ene is iemand die zijn woorden steevast wikt en weegt voor hij ze uitspreekt, de andere is een flapuit met het hart op de tong. Tussen Wout van Aert en Remco Evenepoel, ploegmakkers bij de Beobank-wielerploeg, botste het in het verleden al eens. Of die strubbelingen al uitgepraat zijn, vertellen insiders van beide coureurs aan Dag Allemaal.

Hans Vandeweghe, journalist bij De Morgen, geeft zijn kijk op het onderlinge conflict. “Remco is een goede prater en kan daardoor situaties naar zijn hand zetten. Andere renners zoals Van Aert en van der Poel doen trouwens vaak hetzelfde, maar dat gaat dan ongemerkt voorbij”, aldus Vandeweghe.

“Het heeft al een paar keer tot conflicten geleid. Zo ook op het afgelopen WK in Leuven. Remco reed toen niet voor Wout, maar vooral om zichzelf te profileren. Hij ging stevig door en haalde zo alle energie uit van Aert, waardoor Alaphilippe kon winnen. Zou dat een bewuste tactiek kunnen geweest zijn?”, vraagt hij zich af.

“Op de Olympische Spelen zagen we eenzelfde scenario. Eigenlijk heeft Remco zich daar op sportief vlak misdragen. Hij wou alles op zijn eentje doen en trainde wanneer het hem uitkwam. Dat werkte op de zenuwen van zijn ploeg en teamgenoten.”

Of de plooien ondertussen gladgestreken zijn tussen de twee wielervedetten, is onduidelijk. “Ze zeggen altijd dat het gesprek op de agenda staat, maar ik betwijfel of ze al in dialoog gegaan zijn”, aldus Vandeweghe.

Sport 24/7