12 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024

Peter Maes is blij met nieuwe trainersopdracht in Nederland

Foto: Photo News

Peter Maes werd zaterdag voorgesteld als trainer van Willem II. De club uit het Nederlandse Tilburg staat momenteel op de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie (Nederlandse tweede niveau). Vandaag (zondag) zit Maes nog niet in de dug-out bij de verplaatsing van Willem II aan Cambuur. Peter Maes tekende een contract tot het einde van dit seizoen.

Maes is verheugd dat hij vanaf maandag voor de groep staat in Tilburg, lezen we op de website van de Nederlandse voetbalclub: “Willem II is een historische club, de entourage in het stadion is geweldig en de faciliteiten bij de club zijn zeer professioneel. Na de gesprekken met Martin van Geel bleek er een goede klik te zijn tussen mij als hoofdtrainer en de club. Samen met de huidige stafleden kijk ik ernaar uit om vanaf maandag aan de slag te gaan.”

Algemeen directeur Martin Van Geel licht de keuze voor Peter Maes toe op willem-ii.nl: “Peter is een trainer die zijn sporen heeft verdiend in België. Het is een trainer waarbij discipline, fitheid en winnaarsmentaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast is het een zeer ervaren trainer die succes heeft gekend in zowel de tweede als de eerste divisie van België. Zijn visie en zijn manier van voetballen sluiten naadloos aan bij die van de club.”

Na een dubieuze overstap van STVV naar Beerschot in de zomer van 2021, werd hij na amper 7 wedstrijden ontslagen als coach van de Antwerpse club en zat hij sinds 14 september 2021 zonder club. Maes was tevens één van de personen die verwikkeld was in de zaak ‘Propere handen’, waarin hij een minnelijke schikking trof met de fiscus en het openbaar ministerie zodat de zaak definitief was afgehandeld.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7