17 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
17 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Peter Maes neemt revanche en promoveert in Nederland

Foto: Photo News

Peter Maes mag dan volgende maand zijn zestigste verjaardag vieren, hij was nu pas toe aan een eerste buitenlands avontuur. Omdat hij door de affaire ‘Propere Handen’ in België geen kans meer kreeg, verzilverde hij de aanbieding van het Nederlandse Willem II in Tilburg helemaal.

Met nog één speeldag voor de boeg in de Keuken Kampioen Divisie, verzekerde Willem II zich van promotie naar de Eredivisie door vrijdagavond het broodnodige punt te pakken tegen FC Dordrecht in de toegevoegde tijd van de wedstrijd. In minder dan acht maanden tijd loodste Maes Willem II van de vijftiende naar de eerste plaats.

“De ontlading was enorm. Het is niet normaal hoe hard dit leeft in en rond Tilburg.”, zei de coach in een gesprek met Het Belang van Limburg. “Rond twee uur ’s nachts stond de parking aan ons stadion nog bomvol met vele duizenden supporters. We werden er rondgereden op de platte kar en daarna zijn we nog even de stad ingedoken. Daar was het enthousiasme net zo groot als rond het stadion. De hele stad vierde feest. Fantastisch om mee te maken.”

Hoewel Maes met KV Mechelen promoveerde en als coach van Lokeren twee maal de Belgische beker won, noemt hij deze promotie het hoogtepunt van zijn carrière. “Door de omstandigheden is dit het allermooiste. De manier waarop ik na het losbarsten van die zaak door de media en het voetbalmilieu ben afgeschreven, daar heb ik het nog altijd heel moeilijk mee. Dit is dus wel een soort van revanche, ja.”

Na de promotie kan Peter Maes volgende week ook nog de titel vieren in het eigen stadion tegen Telstar.
Maar of hij volgend seizoen nog trainer is van Willem II, is nog geen uitgemaakte zaak. Het contract van Maes loopt namelijk af en hij wil snel gaan samenzitten met het bestuur. Hij ziet een verlengd verblijf in Tilburg zeker zitten. Wordt vervolgd …

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7