16 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024

Probleem voor Wout van Aert: “droomscenario valt in duigen”

Probleem voor Wout van Aert: “droomscenario valt in duigen”

Foto: PhotoNews

Valt het droomscenario van Wout van Aert in duigen? Daar lijkt het wel op. Al is dat voor een ploegmaat van onze landgenoot dan weer heel goed nieuws..

Het leek erop dat Wout van Aert na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen de Tour de France zou kunnen gebruiken om wedstrijdritme op te doen richting het hoofddoel: de Olympische Spelen in Parijs.

Door de noodlottige val van Jonas Vingegaard leek Wout immers een vrije rol te kunnen krijgen in de Ronde van Frankrijk, waarbij hij zijn ritten zou kunnen uitkiezen én toch ook op reserve kunnen rijden richting de OS. Maar nu komt er verrassend nieuws van bij Visma-Lease a Bike.

Het herstel van Jonas Vingegaard lijkt voorspoediger dan gehoopt te verlopen en dat is natuurlijk uitstekend nieuws voor de renner, maar voor Wout van Aert betekent dit meteen dat zijn droomscenario in duigen dreigt te vallen.

Als Jonas Vingegaard met winstkansen aan de start van de Tour verschijnt, dan betekent dat meteen ook dat een deelname van Wout van Aert aan de Ronde van Frankrijk ook meteen betekent dat hij opnieuw in de huid van luxeknecht zal moeten kruipen. En zich zo nodig leeg zal moeten rijden voor zijn kopmen, wat meteen nefast zou zijn voor zijn winstkansen op de Spelen…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7