11 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024
11 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024

“Remco Evenepoel één van de gevaarlijkste renners”

“Remco Evenepoel één van de gevaarlijkste renners”

Foto: Photo News

Remco Evenepoel blijft één van de absolute tenoren van het huidige peloton. Toch is nog altijd niet iedereen overtuigd van onze landgenoot. Kan Remco nu wel of niet de Ronde van Frankrijk winnen?

Voormalig wielrenner Christian Vandevelde noemt Evenepoel één van de gevaarlijkste renners in het peloton. Toch moet Evenepoel volgens Vandevelde nog stappen zetten voor hij kans maakt om mee te dingen naar eindwinst in de Tour. Remco heeft één groot probleem…

Evenepoel toonde eerder al dat niemand hem kan volgen als hij aangaat in klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik of de Clasica San Sebastian. Maar een rittenwedstrijd is een ander paar mouwen. En dan sukkelt Remco met één probleem…

Als niet alles volgens plan verloopt, lijkt Remco Evenepoel nog wat koersinstinct te missen om te improviseren. Vandevelde verwijst daarvoor naar Parijs-Nice. Wat deed Evenepoel daar fout?

Op het moment dat Brandon McNulty aangaat, moet Evenepoel niet twijfelen en gewoon meegaan. Dat is niet het moment om naar anderen te kijken, aldus Christian Vandevelde. Die beslissingen die je in een fractie van een seconde moet nemen, vergen killerinstinct dat Remco Evenepoel lijkt te ontbreken, aldus Vandevelde bij NBC Sports Cycling. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7