9 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Remco Evenepoel: “Hij komt hier niet meer zo vaak als vroeger”

Remco Evenepoel: “Hij komt hier niet meer zo vaak als vroeger”

Foto: Photo News

Maar ze zijn wel trots op hem

Nu de wereldkampioentitel binnen is, zijn grootmoeder Liliane en grootvader Eduard opgelucht. Opgelucht voor hun kleinzoon Remco Evenepoel dat hij eindelijk nog maar eens heeft kunnen bewijzen wat hij waard is. Al denken ze ook na over de nadelen van die titel.

“Een wereldkampioentrui dragen is niet voor iedereen weggelegd. Ze trekken dan overal aan je, waardoor de kans bestaat dat je moe wordt en minder gaat trainen”, zegt Remco in Dag Allemaal.

De verwachtingen voor Remco zijn nu in ieder geval hoog gespannen en er wordt druk gediscussieerd of hij volgend jaar moet meerijden met de Tour.

“Je moet niet willen lopen voor je kan gaan. Laat hem volgend jaar maar rustig de Giro rijden. Maar we mogen ook gelukkig zijn dat hij Oumi aan zijn zijde heeft. Het is niet makkelijk om een rennersvrouw te zijn, want je bent vaak alleen. Maar ze steunt hem door dik en dun.”

Maar niet alleen de grootouders zijn grote fan van hun kleinzoon, ook de inwoners van Schepdaal staan als een blok achter hun beroemde inwoner. “Remco komt hier niet meer zo vaak als vroeger, maar als hij in het land is, stopt hij hier wel eens voor een ijsje of koffie. Ik ben enorm fier op hem, net als Schepdaal. Hij heeft Schepdaal op de kaart gezet”, klinkt het bij Steven, uitbater van café-restaurant De Rare Vos.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7