11 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024
11 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024

Remco Evenepoel in tranen

Alsof de val van Remco Evenepoel nog niet erg genoeg was, duwt de UCI een vlijmscherp mes in de rug van Remco Evenepoel. De renner kwam zwaar ten val in de Ronde van Lombardije en moet nog wekenlang revalideren voor hij weer het peleton in kan duiken.

De renner van Deceuninck-Quick Step heeft een onderzoek aan zijn been, dat blijkt uit een bericht van UCI-voorzitter David Lappartient. Aanleiding is het feit dat ploegleider Davide Bramati korte tijd na de val van Evenepoel iets uit de achterzak van Evenepoel haalde en snel wegstak. De UCI wil weten wat dat precies was, net alsof Remco Evenepoel een oplichter is.

Serge Pauwels noemde het voorval zaterdag in ‘Vive Le Vélo’ niet meer dan een storm in een glas water, maar of de UCI dat ook denkt is nog maar de vraag. Evenepoel volgde de eerste aflevering van ‘Vive Le Vélo’ met veel aandacht en vond het hartverwarmend dat Serge Pauwels één en ander uitlegde. “Enorm bedankt Serge Pauwels om de situatie waarin ik mij bevond uit te leggen”, schrijft Remco Evenepoel op Twitter. “Ik zal eerlijk zijn: deze ochtend lag ik in mijn ziekenhuisbed en heb ik in de armen van mijn vader liggen huilen. Zo ellendig voel ik me op dit moment. Ik was op dat moment voor mijn leven aan het vechten en mijn team wou gewoon het beste voor mij doen”, besluit Remco Evenepoel.

Volgens Davide Bramati werd er een voedingssupplement uit de achterzak van Evenepoel gehaald.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7