19 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
19 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Remco Evenepoel naar Jumbo-Visma?

Remco Evenepoel naar Jumbo-Visma?

Foto: PhotoNews

Remco Evenepoel heeft nog steeds een lopend contract bij Patrick Lefevere. Ondanks dat lopend contract bij Soudal-Quick Step gonst het van de geruchten over een overstap naar Ineos. Al duikt nu plots ook een andere naam op…

Ineos was de grootste concurrent van Patrick Lefevere om Remco Evenepoel binnen te halen toen de ‘Aereokogel van Schepdaal’ de overstap naar de profs maakte, maar ondertussen is de Britse formatie van Dave Brailsford niet langer dé referentie als het op het rondewerk aankomt. Dat is ondertussen Jumbo-Visma geworden.

Bij de Nederlandse succesformatie van Wout van Aert is Mathieu Heijboer de performance coach. Zou Heijboer een samenwerking met Remco Evenepoel zien zitten?

Volgens de trainer van Jumbo-Visma had Remco Evenepoel in de rit naar de Tourmalet waar hij de Vuelta verloor vooral op mentaal vlak een offday, eerder dan dat fysieke problemen voor de inzinking zorgden. En dan moet Heijboer toch één ding toegeven over onze landgenoot…

Heijboer heeft soms medelijden met Remco Evenepoel. “Wat mij betreft, zouden ze in België een stukje milder mogen zijn voor hem”, lezen we in Het Nieuwsblad. Zou Evenepoel passen bij Jumbo-Visma?

Heijboer weet hoe de media werken en blijft opvallend voorzichtig in zijn uitspraken. Hij zou natuurlijk niet willen dat er in de media een titel verschijnt als ‘Stapt Remco Evenepoel over naar Jumbo-Visma?’ – uhum.

De trainer benadrukt enkel dat in de ploeg nu al verschillende persoonlijkheden zitten waarmee goed gewerkt wordt, dus vermoedelijk zouden ze ook wel met Remco Evenepoel aan de slag kunnen. Al wil Heijboer daar meteen één iets aan toevoegen…

“Maar ik ken hem niet goed genoeg om er écht iets over te zeggen”, benadrukt de performance coach van de Nederlandse succesformatie in de podcast ‘De Grote Plaat’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7