12 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024

“Remco Evenepoel wordt in de gaten gehouden”

“Remco Evenepoel wordt in de gaten gehouden”

Foto: PhotoNews

Opvallend nieuws over Remco Evenepoel. Onze landgenoot blijkt het onderwerp te zijn van een grootschalig onderzoek. Wat is er aan de hand?

Wielerploeg houden al langer trainingsdata aan van hun renners, maar nu blijkt dat het Nederlandse Jumbo-Lease a Bike ook de concurrentie in het oog houdt. En dat is niet het enige..

Sportief directeur Merijn Zeeman beweert dat ook de concurrentie renners van andere ploegen in de gaten houden. Hoe pakt de Nederlandse topformatie dit aan?

“We bestuderen alle concurrenten die ons bestrijden als we prijzen willen winnen”, onthult Merijn Zeeman in Het Laatste Nieuws. “In mannen als Remco Evenepoel proberen we ons wel goed te verdiepen.” Hoe gebeurt dat concreet?

“In iedere sport heb je je eigen plan, je eigen renners, je eigen tactiek en je eigen kwaliteiten, maar je kijkt ook naar wat de tegenstander kan en daar probeer je zo veel mogelijk informatie voor te verzamelen”, verduidelijkt de sportief directeur van het voormalige Jumbo-Visma. Zeeman ziet het als volgt…

“Het is natuurkunde. Je bekijkt beelden, maakt berekeningen. En op basis daarvan probeer je een zo goed mogelijk beeld te schetsen van je tegenstander en waar er mogelijk een zwakkere plek zit”, klinkt het bij de sportief directeur van Wout van Aert in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7