14 °C Antwerpen, BE
maandag 17 juni 2024
14 °C Antwerpen, BE
maandag 17 juni 2024

Simon Mignolet wint de Gouden Schoen 2022 met nooit geziene voorsprong

Foto: PhotoNews

Topfavoriet Simon Mignolet, maakte vanavond zijn rol waar als winnaar van de Gouden Schoen! Een voorsprong op de nummer 2 met 451 punten voorsprong is nog nooit gezien in de geschiedenis van dit referendum. 684 punten pakte Simon Mignolet. Zo’n hoog puntentotaal is een echt unicum, meldt Het Laatste Nieuws. Mignolets ploegmaat Casper Nielsen werd tweede, Mike Trésor Ndayishimiye van KRC Genk vervolledigde de top 3. Eerder op de avond won Mignolet ook nog de trofee van ‘Doelman van het jaar’ met een ruime voorsprong op Anthony Moris van Union.

De Gouden Schoen bij de vrouwen ging naar Nicky Evrard, de doelvrouw van OH Leuven. Twee sluitposten die samen de Gouden Schoen winnen maakte de avond nog meer speciaal.

Bilal El Khannous van KRC Genk werd ‘Belofte van het jaar’ met één punt voorsprong op Charles De Ketelaere.

Wouter Vrancken van KRC Genk en vorig seizoen nog bij KV Mechelen is ‘Trainer van het jaar 2022’ geworden.

‘Beste Belg in het buitenland’ werd Kevin De Bruyne (Manchester City), die Thibaut Courtois (Real Madrid) aftroefde.

Bryan Heynen van KRC Genk scoorde het ‘Doelpunt van het jaar’.

Tenslotte was er nog de ‘Comeback van het jaar’. Deze unieke trofee ging naar Gilian De Wolf, jeugdspeler van KSV Zottegem. Deze 14-jarige jongen kreeg afgelopen zomer een hartstilstand. Na een inspanningstest deze winter mocht hij na maanden inactiviteit eindelijk weer op het voetbalveld staan. Zijn grote idool, Alessio Castro-Montes van KAA Gent reikte hem die trofee uit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7