11 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024
11 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024

Soap: Licentiedossier KMSK Deinze in gevaar bij gebrek aan tribune

Rechtbank verbiedt tijdelijke tribune.

Foto: Pixabay.com

In haar vonnis van 11 oktober heeft de burgerlijke rechtbank te Gent voorlopige maatregelen genomen over de illegale en zonder bouwvergunning gebouwde tribunes van voetbalclub KMSK Deinze.

Als voorlopige maatregel beveelt de rechtbank de onmiddellijke staking van de verdere opbouw én het verbod op het gebruik van deze tribunes onder verbeurte van zware dwangsommen.

Volgens de burgemeester van de stad Deinze ging het om een ‘voorlopige’ tribune en zou een bouwvergunning niet nodig zijn geweest.

Op de openbare zitting bleek evenwel dat KMSK Deinze de regels van de vergunningsplicht na de vernietiging van het PRUP Brielmeersen probeerde te omzeilen door een ‘tijdelijke’ tribune te zetten, die ze nadien zou proberen vergunnen …

Zo zou men het licentiedossier tegen 15 oktober 2022 toch proberen rond te krijgen, vermits een tribune voor minimum 5.000 toeschouwers één van de voorwaarden is voor een licentie voor professioneel voetbal van de koninklijke Belgische voetbalbond.

De rechtbank doorzag deze onwettige kunstgreep en stelde duidelijk dat er een bouwmisdrijf aan de gang is, dat onmiddellijk (binnen de 24u) moet worden gestaakt, zowel qua bouw als qua gebruik.

“Het woord én de daad is nu aan de burgemeester van de stad Deinze. Jan Vermeulen heeft de sleutel in handen”, reageert men bij KMSK Deinze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7