9 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Thibau Nys koopt bouwgrond vlakbij vader Sven

Thibau Nys koopt bouwgrond vlakbij vader Sven

Diest - Belgium - cycling - Nys Thibau (Bel) pictured during Dwars door het Hageland (1.Pro) a one day race for elite men between Aarschot and Diest (177km) - Photo: Tim Van Wichelen/Cor Vos © 2022 © Photo News ! only BELGIUM !

Het fietsen werd Thibau Nys met de paplepel ingegeven. Van jongs af aan was zijn vader een voorbeeld als topsporter en werd hij tegelijk begeleid bij zijn eigen carrière. Wat is de huidige rol van vader Sven nog, wilde Gazet van Antwerpen graag weten.

De rol blijkt nog steeds groot, maar is wel veranderd. Er was een tijd dat Sven constant met Thibau bezig was. “Hij deed de trainingen, gaf me tips, alles wat we samen deden, was specifiek op de koers gericht.”

Die periode is volgens Thibau nu wel voorbij. “Nu zitten we in een fase dat ik hem op de weg bijvoorbeeld meer dingen kan bijbrengen dan hij mij”, legt zoonlief uit.

De tijd om alleen te gaan wonen is nog wel een eindje af, misschien binnen een jaar, oppert de jongste Nys. “Ik heb een paar kilometer verderop bouwgrond gekocht”, verklapt hij aan Gazet van Antwerpen. “Ik ben ervan overtuigd dat alleen wonen me meer structuur zal geven.”

Het leven van een topsporter kost zowel op fysiek als mentaal vlak veel energie. “Dat is niet alleen die vier uur trainen per dag, het is letterlijk 24 uur op 24. Elk rustpuntje of elk tikkeltje structuur is een enorme houvast voor mij”, besluit Thibau.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7