4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

Twee bekerwedstrijden worden uitgesteld naar volgende week

Foto: Pro League

Twee bekerwedstrijden die op woensdagavond 17 januari gespeeld zouden worden, worden uitgesteld naar volgende week omwille van de hevige sneeuwval. Enkel KV Oostende-RWDM zou wel plaatsvinden.

De kalendermanager en de Pro League stonden woensdagvoormiddag in contact met het KMI over de weersomstandigheden.

“Het KMI stelde woensdagochtend de weersverwachtingen bij en voorspelt een sneeuwtapijt van 5 tot 7 cm sneeuw op het ogenblik van de wedstrijd in de Brusselse en Leuvense regio. Daarop besliste de kalendermanager om die twee bekerduels uit te stellen.

De weersverwachtingen voor de kust zijn gunstiger, met weinig tot geen sneeuw en/of neerslag, waardoor KV Oostende – RWDM van vanavond om 20.00 uur zoals voorzien plaatsvindt. Het spreekt voor zich dat we iedereen die de baan op moet, oproepen tot voorzichtigheid.”, meldt de Pro League.

OHL-Antwerp wordt nu gespeeld op woensdag 24 januari om 20.30u. Union-Anderlecht verschuift naar donderdag 25 januari om 20.30u. Beide wedstrijden worden in Vlaanderen uitgezonden door VTM.

Als gevolg van dit uitstel, worden de heenwedstrijden van de halve finale niet op 24 en 25 januari gespeeld, maar wel op 6, 7 of 8 februari. De exacte speelmomenten worden gecommuniceerd van zodra de halvefinalisten van de Croky Cup bekend zijn.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7