8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Vertrekt Leandro Trossard deze maand nog bij Brighton? Hij valt opnieuw buiten de selectie

Foto: Photo News

Leandro Trossard heeft het blijkbaar verkorven bij Roberto De Zerbi, zijn coach bij Brighton & Hove Albion. Vorige week zei de coach al openbaar dat hij niet meer tevreden was over het niveau dat Trossard haalt na zijn terugkeer van het WK in Qatar.

Voor de competitiematch tegen Everton op 3 januari was Trossard al naar de bank verwezen. Hij mocht toen zelfs niet invallen. Vorig weekend speelde zijn club tegen Middlesbrough in de FA Cup en was hij niet eens geselecteerd. Voor de competitiewedstrijd tegen Liverpool van nu zaterdag valt Trossard opnieuw buiten de selectie.

“Leandro staat niet op de lijst van spelers voor de wedstrijd van morgen”, aldus De Zerbi op zijn persconferentie. “Hij weet heel goed wat mijn mening is. Bij de laatste training voor de bekerwedstrijd tegen Middlesbrough verliet hij het veld zonder iets te zeggen wanneer hij doorhad dat hij niet zou spelen. En dat is niet goed.” De entourage van de Rode Duivel spreekt dit overigens tegen en wist te melden dat Trossard de training staakte omwille van een kuitblessure.

De zaakwaarnemer van Trossard is in Het Belang van Limburg niet gelukkig met de gang van zaken. “Via de physical coach heeft Leandro moeten vernemen dat hij apart moest trainen. Afgelopen maandag heeft de coach Leandro in groep met de grond gelijk gemaakt en heeft hij aangegeven hem niet meer te willen zien. Een trainer die al vier weken niet rechtstreeks communiceert met zijn speler is werkelijk onbegrijpelijk”

De kans dat het nog goed komt tussen De Zerbi en Trossard is erg klein. Josy Comhair, de makelaar van Trossard, vraagt met aandrang dat de Engelse club meewerkt aan een transfer deze maand. Het contract van de Rode Duivel loopt deze zomer af en hij had al een aantal contractverlengingen naast zich neergelegd. Eerder zei Trossard al dat hij klaar is voor een stap hogerop.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7