28 °C Antwerpen, BE
donderdag 18 juli 2024
28 °C Antwerpen, BE
donderdag 18 juli 2024

Voetbalbond zet Wesley Sonck het mes op de keel

Dat is durven!

Foto: Play4

Wesley Sonck verslikte zich onlangs in zijn koffie. Hij kreeg een mededeling van de Belgische voetbalbond waarmee hij worstelde. De gewezen Rode Duivels is bij de KBVB actief, maar hij werd voor een keuze gezet: de KBVB  eiste een exclusieve samenwerking. Daardoor zou Wesley Sonck zijn tv-werk moeten laten vallen. Ondertussen is de knoop doorgehakt.

“Met spijt in het hart laat ik weten dat het moment is aangebroken om mijn afscheid bij de KBVB aan te kondigen. Het waren 7,5 geweldige jaren waarin ik gedreven werd door passie en respect. De job was verenigbaar met mijn andere voetbalopdrachten en op die manier een haalbare kaart. Aan de 6 geweldige jaren met Roberto  Martinez hou ik niets dan positieve herinneringen over. Onder Luke Benstead kwam er een nieuwe wind waardoor ik nu de situatie moet herbekijken. Er werd mij een full time voorstel gedaan, waarvoor ik evenwel verplicht was te bedanken”, schrijft Sonck op Instgram.

“Een en ander wordt voor mij jammer genoeg minder verenigbaar met andere opdrachtgevers. Er wordt uitgegaan van een nieuwe cyclus voor 2 jaar, mits evaluatie na 1 jaar, wat daarenboven een zekere onzekerheid voor mij inhoudt en minder mogelijkheid voor een lange termijnvisie. Alleen al op het vlak van werkregime zou een full time bezigheid bij de KBVB mij geen marge meer geven andere opdrachten te kunnen aanvaarden. Zo werden andere opdrachten als CL of JPL of internationale wedstrijden Europees mij verboden. Ik zou jongens en meisjes moeten trainen “when it’s needed”, sta mij toe dit als vaag te beschouwen… En hoewel verloning nooit mijn primaire drijfveer geweest is, zou op financieel vlak geen aanpassing worden gedaan voor de overstap van deeltijds naar voltijds”, klinkt het verder.

“Op deze manier wordt het wel heel erg eenrichtingsverkeer en haast onmogelijk gekwalificeerde mensen aan boord te houden. Het wordt tijd dus voor een nieuw hoofdstuk waarbij ik me kandidaat stel voor andere opportuniteiten binnen de voetbalwereld  Afsluiten wil ik niet doen zonder een dikke dankjewel aan al de mensen in de federatie die in mij geloofden, dus bij deze! Het was een fijne trip”, besluit Wesley Sonck.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7