26 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024
26 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024

Wouter Vandenhaute hield graag zelf de touwtjes in handen

Wouter Vandenhaute hield graag zelf de touwtjes in handen

Foto: PhotoNews

Het meest dramatische seizoen van RSC Anderlecht sinds 1937, is volgens Het Laatste Nieuws Kempen aan meerder verantwoordelijken te wijten. Hieronder ook Wouter Vandenhaute. Deze koos voor een verdere samenwerking met Peter Verbeke, wat leidde tot de breuk met Vincent Kompany. 

Kompany stelde zich een manager naar Engels model voor, maar Vandenhaute vreesde dat Kompany zo teveel macht zou krijgen. “De voorzitter hield graag zelf de touwtjes in handen.”

Ondanks het wisselvallige trainersparcours van Kompany, onderschatte Vandenhaute de gevolgen van zijn vertrek. Opeens stond hijzelf in de vuurlinie, oog in oog met de supporters. 

Mazzu, de opvolger van Kompany, was een compleet foute zet. Zijn speelwijze stond dwars tegenover die van Kompany, en dat zonder resultaten. Neerpede stond in vuur en vlam. De gebrekkige communicatie van Vandenhaute deed er ook geen goed aan. 

De fans werden doldriest en Vandenhaute besliste het dagelijks beleid over te dragen aan Fredberg en Bornauw. Hij zette zelf een stap opzij als niet-uitvoerend voorzitter, maar nog steeds eist een deel van de supporters een volledig ontslag. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7