14 °C Antwerpen, BE
maandag 17 juni 2024
14 °C Antwerpen, BE
maandag 17 juni 2024

Arnaud De Lie: “In 2024 wordt presteren in de Vlaamse klassiekers het hoofddoel.”

Arnaud De Lie: “In 2024 wordt presteren in de Vlaamse klassiekers het hoofddoel.

Foto: PhotoNews

Geen tijd te verliezen. Dat vinden zowel wielrenner Arnaud De Lie als zijn ploeg Lotto-Dstny. “Een carrière duurt niet eindeloos. Elke kans die zich aandient, moet je grijpen”, vertelt De Lie aan ‘Het Laatste Nieuws’.

De Lie heeft meteen zijn pijlen al gericht op de Ronde van Vlaanderen. “Benieuwd wat ik waard ben in een race van 275 kilometer, waarin de stress je van start tot finish door de aderen giert.” Daar zal hij alvast de kans krijgen om zich te laten zien en in een sprint zich mee op kop te zetten. Al houdt hij niet echt van het etiket ‘sprinter’.

Volgend jaar zijn er nog 2 grote koersen waar hij zeker mee aan de start wil staan. De olympische wegrit wil hij zeker niet missen, al is het als knecht. Maar vlak ervoor is er natuurlijk de grote Tour de France. Ook dat staat met stip in zijn agenda al koppelt hij er een voorwaarde aan. “Tenzij het parcours enkel supervlakke sprints zou bevatten. Daar heb ik niks aan. Want dan zal ik een serieuze coup de chance nodig hebben om te kunnen winnen. Sowieso wordt het de Tour of de Vuelta.”, zegt hij nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7