8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Beerschot krijgt gepeperde rekening na incidenten op het veld van Union

Foto: Photo News

Zondagavond werd de wedstrijd van degradant Beerschot tegen leider Union vroegtijdig stopgezet wegens ongeregeldheden in de tribunes. De laatste 7 minuten en de eventuele extra tijd konden niet meer worden afgewerkt. Op dat ogenblik was de stand nog 0-0. “Wat het sportieve resultaat en eventuele disciplinaire sancties betreft, zijn bondsinstanties bevoegd aangezien de wedstrijd definitief gestaakt werd door de scheidsrechter. Het bondsparket heeft vanaf de wedstrijddag 7 kalenderdagen om een bondsactie in te dienen op basis van het verslag van de Match Delegate. De Disciplinaire Raad roept de partijen minstens 7 dagen op voorhand op. Partijen hebben na de uitspraak nog een beroepsmogelijkheid voor het BAS.”

“Het verslag van de Match Delegate bevestigt immers dat de supporters van Beerschot de oorzaak waren van het vroegtijdig einde van de wedstrijd.”, meldt de Pro League.

“Lorin Parys: “Het is in het belang van de fans en de clubs om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben over de punten met de start van de Play-offs in zicht. Ik ben er zeker van dat de bondsinstanties snel zullen werken met het oog op de sportieve kalender. Ondertussen heb ik ook contact gelegd met de betrokken clubs en ook zij willen zo snel mogelijk klaarheid. We hopen dus op een spoedige uitspraak.”

Volgens de nieuwe CEO van de Pro League, Lorin Parys wordt Beerschot meteen een boete van € 50.000 opgelegd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7