22 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024

Charles De Ketelaere gaat met Belgische Beloften naar EK

Foto: PhotoNews

Bondscoach van de U21, Jacky Mathijssen, maakte vandaag zijn selectie bekend voor het EK Beloften dat van 9 juni tot 2 juli plaatsvindt in Georgië en Roemenië.

Er zaten enkele verrassende namen bij zoals die van Romeo Lavia en Zeno Debast. Beiden werden al geselecteerd voor de Rode Duivels. De naam die het meest in het oog sprong was die van Charles De Ketelaere. Zijn transfer van Club Brugge naar AC Milan is tot hiertoe nog geen succes geweest. Met het niveau dat De Ketelaere momenteel haalt, is een selectie voor de Rode Duivels niet waarschijnlijk. Hij kan zich nu opnieuw in de kijker spelen bij de nationale Beloften.

Dit is de volledige selectie van België U21:

Doelmannen: Maxime Delanghe, Senne Lammens en Maarten Vandevoordt

Verdedigers: Ameen Al-Dakhil, Zeno Debast, Maxim De Cuyper, Koni De Winter, Louis Patris, Ewoud Pletinckx, Hugo Siquet en Ignace Van der Brempt

Middenvelders: Olivier Deman, Mandela Keita, Romeo Lavia, Eliot Matazo, Nicolas Raskin, Arthur Vermeeren en Aster Vranckx

Aanvallers: Johan Bakayoko, Michel-Ange Balikwisha, Charles De Ketelaere, Largie Ramazani en Yorbe Vertessen

Op 21/06 begint België U21 aan de groepsfase tegen Nederland. Drie dagen later is gastheer Georgië de tegenstander om op 27/06 de groepsfase af te sluiten tegen Portugal. De top 3 van het EK voor Beloften plaatst zich voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7