20 °C Antwerpen, BE
maandag 29 april 2024

Christian Eriksen – drama voor Denemarken

Drama vlak voor de rust tijdens het EK-duel tussen Denemarken-Finland. Bij een tussenstand van 0-0 stuikte de Deense topspeler Christian Eriksen in elkaar. Meteen werd duidelijk dat het er niet goed uitziet voor Eriksen.

Dokters gingen over tot reanimatie van de speler. Zijn ploegmaats schermden het gruwelijke beeld af van de camera’s. Eriksen is één van de topspelers van de Deense nationale ploeg. Met één doelpunt minder dan de Deense voetballegende Michael Laudrup staat hij in de geschiedenisboeken van Denemarken..

Via een communiqué van de UEFA raakte bekend dat de wedstrijd niet meer wordt hervat. Denemarken en Finland zijn twee tegenstanders in de groep van de Belgen.

Update Status Eriksen

Ondertussen raakte bekend dat de toestand van Eriksen stabiel is. Hij werd een tiental minuten op het veld gereanimeerd, maar was weer bij bewustzijn toen hij het stadion verliet. De Deense sterspeler is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Update wedstrijd

De wedstrijd Denemarken-Finland wordt om 20u30 hervat op vraag van de spelers zelf.

Tekst: Bart Liekens