18 °C Antwerpen, BE
zondag 12 mei 2024

Kieffer Moore bezorgt Zwitserland kopzorgen

Wales heeft in hun eerste wedstrijd op het EK dankzij Cardiff City-spits Kieffer Moore een kostbaar punt gepakt tegen Zwitserland. Na een draak van een eerste helft, kwam Zwitserland heel snel in de tweede helft op voorsprong dankzij de Zwitserse uitblinker van dienst Breel Embolo.

Het was echter de man met de rode tulband Kieffer Moore, die voor de 1-1 gelijkmaker en eindstand zorgde. Tijdens het slot leek Mario Gavranovic nog matchwinnaar te worden. Hij maakte één doelpunt na amper één baltoets. Alleen besliste de VAR er anders over. Met deze puntendeling komt Zwitserland in slechte papieren terecht. Wanneer Wales hun volgende wedstrijd tegen Turkije wint en Italië haalt de zege tegen Zwitserland, wordt het laatste treffen een duel op leven en dood tegen het team uit de Bosporus.

Tekst: Bart Liekens