7 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Drie keer Wereldkampioen op 8 dagen: wint Lotte Kopecky sportvrouw van 2023?

Wat een straffe madam is d!t!

Foto: PhotoNews

Wie zal Lotte Kopecky de titel van sportvrouw van 2023 kunnen afnemen? Wellicht niemand! Eigenlijk zou er na drie gouden medailles op het WK Wielrennen in Glasgow zelfs niet gediscuteerd mogen worden over wie de volgende award van sportvrouw van het jaar mag winnen.

Lotte Kopecky deed wat er van haar verwacht werd, al was het niet evident. De concurrentie was keihard, maar er stond geen rem op Kopecky. De renster was na afloop bijzonder emotioneel. Na een relatiebreuk en de dood van haar broer, heeft Lotte Kopecky héél straffe sportprestaties neergezet en daar mag zij trots op zijn.

Niet verwonderlijk dat ze haar in Assenede willen huldigen, dat ze haar tot ereburger willen uitroepen en dat er een feestje komt. Wanneer? Dat is onduidelijk, want Lotte Kopecky mag eerst op haar positieven komen en alle emoties verwerken. Het zal een blij weerzien met onder andere haar mama worden als ze thuiskomt.

Proficiat Lotte en alle Belgen die in Glasgow geschitterd hebben en op hun eigen manier een bijdrage leverden voor de Belgische prestaties.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7