18 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Roland Duchâtelet: “Heb geen plannen om kunstgras STVV te vervangen”

Foto: PhotoNews

Anderlecht won zondagmiddag bij STVV met 0-1. De Brusselaars leverden een erg matige prestatie af, maar het leverde wel een maximaal rendement op. Na de wedstrijd was Anderlecht-coach Brian Riemer ontstemd over de kwaliteit van het Truiense kunstgras. Hij noemde het ‘versleten’.

Het Belang van Limburg ging de dag na de wedstrijd te rade bij Roland Duchâtelet, ex-voorzitter van STVV en eigenaar van de NV Stayen die ook instaat voor het onderhoud van het voetbalterrein.

Roland Duchâtelet: “Die coach zoekt oorzaken van mindere prestaties steeds elders. Niet bij zichzelf. In de loop van vorig seizoen is ons veld steeds goed bespeelbaar geweest. Ook wanneer er veel regen of sneeuw viel. Dat was op vele andere voetbalvelden in eerste klasse niet het geval.”

Riemer zelf heeft geen moeite met kunstgras, maar klaagde over de sprieten die naar zijn mening te plat lagen. “Terwijl de mat geborsteld en onderhouden wordt zoals het hoort”, zegt Duchâtelet daarover. De huidige sprieten liggen er sinds mei 2019, nadat de Limburgse derby ontspoorde en vuurwerk de vorige vernietigden.

Terugschakelen naar natuurgras is op Stayen niet meer mogelijk wegens de draagkracht van de parking die zich onder het veld bevindt. De Japanse eigenaren van STVV zouden het kunstgras willen vervangen door een hybride grasveld. Volgens Duchâtelet is het niet bewezen dat zo’n hybride grasveld beter is. “Men beseft dat natuurlijk gras niet goed is om er het hele seizoen op te spelen. En het woord kunstgras wil men dan blijkbaar niet gebruiken. Vandaar die uitspraken over hybride. Wij hebben geen plannen in die richting.”

Op korte termijn heeft de huisbaas van de Kanaries niet de intentie om aanpassingen te doen aan het voetbalterrein. “In principe moet je een mat zoals de onze om de acht jaar vernieuwen. Wij doen het om de zes”, klinkt het op het einde van het interview.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7