14 °C Antwerpen, BE
maandag 17 juni 2024
14 °C Antwerpen, BE
maandag 17 juni 2024

Een straat vroeger en Nathan Van Hooydonck had het niet overleefd

Een straat vroeger en Nathan Van Hooydonck had het niet overleefd

Foto: PhotoNews

Midden september 2023 is wielrenner Nathan Van Hooydock door het oog van de naald gekropen. Tijdens een autorit in Kalmthout met zijn hoogzwangere vrouw kreeg hij een hartstilstand en crashte tegen 5 geparkeerde wagens. 

Het is Alicia Cara, de echtgenote van de voormalige Jumbo-Visma renner  die haar verhaal doet bij ‘De Tafel Van Gert’ op Play4. “Op een gegeven moment reden we vol gas rechtdoor. We hadden best wel wat snelheid te pakken en toen was het opeens ‘boem’ en klapten de airbags uit”, vertelde ze. Uiteindelijk zou net daar het ongeval krijgen zijn leven redden. Een toevallige passant aan het ongeval bleek een dokter te zijn en de crash was net voor het politiebureau waardoor een agent meteen is beginnen te reanimeren. 

“Ik heb het al tegen veel mensen gezegd: als het een halfuur eerder gebeurd was, had ik Nathan nu niet meer gehad.” De 27 jarige renner moest nadien wel zijn wielercarrière stopzetten. Nog geen twee weken na het ongeval mochten Nathan en Alicia hun zoontje Alessio verwelkomen. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7