11 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024
11 °C Antwerpen, BE
zondag 14 april 2024

Is dit de reden waarom Remco Evenepoel Parijs-Nice verloor?

Is dit de reden waarom Remco Evenepoel Parijs-Nice verloor?

Foto: PhotoNews

Marc Sergeant analyseerde Parijs-Nice en komt tot een duidelijke reden waarom Remco Evenepoel uiteindelijk ‘slechts’ tweede werd. Is dit dé reden waarom Remco de rittenkoers niet won?

“Mijn inschatting na Parijs-Nice: Remco trekt de koers een beetje te veel naar zich toe”, schrijft Marc Sergeant in zijn column voor Het Nieuwsblad. “Hij reageert op alles, rijdt altijd in de eerste drie.” En dan volgt er opvallende advies…

“Als ik goeie raad mag geven: zet je gewoon eens als achtste of negende in de groep. Door altijd vooraan te rijden, denkt iedereen automatisch dat je de sterkste man in koers bent en gaat iedereen ook de verantwoordelijkheid naar jou doorschuiven.” En dat werd pijnlijk duidelijk in Parijs-Nice.

“Dat zag je eigenlijk ook doorheen de hele Parijs-Nice: hij was geen enkele keer leider maar toch moesten hij en zijn ploeg altijd het gewicht van de koers dragen en het vuile werk opknappen. Dat is eigenlijk niet logisch”, benadrukt Marc Sergeant. En dan trekt Sergeant een duidelijk besluit…

“Fysiek was hij wellicht de sterkste man in koers maar Jorgenson heeft het gewoon slimmer uitgespeeld”, weet Marc Sergeant waarom Remco Evenepoel uiteindelijk Parijs-Nice niet wist te winnen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7