13 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 juli 2022
13 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 juli 2022

José De Cauwer: “Nu moeten we daar onze info uit halen”

José De Cauwer: “Nu moeten we daar onze info uit halen”

Foto: PhotoNews

Op 1 juli is naar goede traditie de Tour de France van start gegaan. Wie ook van de partij is bij de start van de Tour is José De Cauwer. Hij bekijkt de ronde dit jaar dan wel vanuit de studio’s in Brussel, dat zal hem niet tegenhouden om de wielerwedstrijd op de voet te volgen.

Toch kunnen we er niet om heen, er gaat wel wat charme verloren door niet meer te plaatse te kunnen gaan. Michel en José horen praten over hoe ze het daar stelden, het was altijd leuk om te horen.

“Nu zullen we onze informatie uit de guide touristique moeten halen. Maar ik ken de meeste Franse regio’s gelukkig redelijk goed. En Alpe d’Huez moet ik niet meer oprijden om hem in te schatten”, lacht José in Dag Allemaal.

Dit jaar zal De Cauwer het zonder zijn compagnon Michel Wuyts moeten stellen. Hij wordt vervangen door Renaat Schotte. Eerder dit jaar verzorgde José de commentaar van de klassiekers samen met Karl Vannieuwkerke.

“Met Karl is dat allemaal heel vlot verlopen, zoals ik had verwacht. En ook met Renaat zal dat goed gaan. We hebben in het verleden al dikwijls samengewerkt. Maar het is anders. Michel had zijn eigen stijl van voorbereiden, hij was daarin heel minutieus.”

Sport 24/7