8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Marc Degryse: “Ik werd 90 minuten lang uitgefloten”

Marc Degryse: “Ik werd 90 minuten lang uitgefloten”

Foto: PhotoNews

Middenvelder Mats Rits ruilt na vijf jaar zijn shirt van Club Brugge in voor dat van rivaal RSC Anderlecht. Marc Degryse deed het hem ooit voor en dat ging niet zonder slag of stoot onthult hij in Primo.

Het was in 1989 dat Degryse, na zes seizoenen, de switch maakte. Zijn ouders werden in het landelijke Ardooie getrakteerd op tal van verwensingen als ‘Verraders,’ ‘Deserteurs!’.

Het zag er nochtans lang naar uit dat Marc Degryse voor eeuwig bij blauw-zwart zou spelen. Toch werd hij voor een recordbedrag verkocht aan Anderlecht. Hij verhuisde toen van Ardooie naar Dilbeek. “De eerste keer dat ik met Anderlecht op Club Brugge speelde, werd ik 90 minuten lang uitgefloten”, herinnert hij zich nog levendig.

In Ardooie, waar zijn ouders nog woonden, was een koude oorlog ontstaan. De vroegere supportersclub voor Club Brugge bleef bestaan, maar enkele meters verder werd een supportersclub voor Anderlecht opgericht.

“Ik had er geen last van omdat ik in Dilbeek woonde, maar mijn ouders hebben daar toch fel van afgezien”, blikt Degryse terug in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7