26 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024
26 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024

Vijf op vijf Belgische clubs naar groepsfase in Europa

Foto: PhotoNews

Woensdagavond plaatste Antwerp zich al ten koste van AEK Athene voor de Champions League. Daarbij was er donderdagavond om 18 uur al de loting voor deze groepsfase. De ‘Great Old’ krijgt een droomaffiche tegen Barcelona voorgeschoteld. Daarnaast speelt het ook nog tegen FC Porto en Shakhtar Donetsk. Daarbij mag de club toch voorzichtig dromen van pakweg de derde plaats. Mogelijk mist het wel in de beginfase van het toernooi Toby Alderweireld (foto), die zich blesseerde aan de schouder in Griekenland.

KAA Gent was donderdagavond al vlug klaar met APOEL Nicosia. Na de 0-1 van Samoise was het eigenlijk al voorbij voor de Cyprioten. Uiteindelijk werd het nog 1-2, met een Gents doelpunt van Tissoudali. Even later op de avond was Union ook al snel klaar met Lugano. Na de 2-0 in Brussel, werd het nu 0-1 in Zwitserland via Eckert Ayensa.

Voor Club Brugge en vooral KRC Genk was het lang bibberen geblazen.

Genk won in extremis met 2-1 thuis tegen Adana Demirspor. Nadat de Limburgers zich al in de voorrondes van de Champions League én de Europa League in de voet schoten na domme acties en weinig efficiëntie, leek dit nu ook weer het geval te worden in Turkije. In de eerste helft werd het via een strafschop die in tweede tijden werd binnengetrapt 1-0 voor de thuisploeg. Nadien was het zwoegen in de Turkse hitte en werden heel wat kansen verkwanseld. Uiteindelijk volgenden na een zenuwslopende en uitputtende verlenging ook nog strafschoppen, waarbij Genk aan het langste eind trok met 4-5.

Club Brugge verwierf tegen het sterke Osasuna een knappe uitgangspositie (1-2). In de thuiswedstrijd speelden de West-Vlamingen sterk, maar kwamen ze 0-2 achter en leek de uitschakeling nabij… tot Club Brugge plots in drie minuten terugkwam tot 2-2 na doelpunten van Thiago en Skov Olsen.

Vrijdag wordt er geloot voor de groepsfases van de Europa League en de Conference League.

Union mag zich net als vorig jaar opmaken voor deelname aan de Europa League. Gent, Genk en Club Brugge worden uitgeloot in de Conference League.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7