22 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024

Mats Rits maakt gevoelige overstap van Club Brugge naar Anderlecht nog gevoeliger

Foto: PhotoNews

Eerder deze week raakte de overgang van Mats Rits van Club Brugge naar Anderlecht helemaal rond. Anderlecht betaalt 2 miljoen euro aan Club Brugge voor de 30-jarige middenvelder. Het bedrag kan met bonussen nog wat oplopen.

Een overgang van Club Brugge naar Anderlecht of omgekeerd ligt altijd al gevoel bij supporters van de betrokken club(s). Rits heeft het voor de supporters nog moeilijker te verteren gemaakt, door voor rugnummer 23 te kiezen.

Het nummer 23 is een rugnummer van Club Brugge dat zo’n 15 jaar niet meer wordt uitgereikt. Het is namelijk het shirtnummer van wijlen François Sterchele, die op 8 mei 2008 na een tragisch auto-ongeval om het leven kwam. Tot op heden volgt er nog steeds in minuut 23 een applaus om François Sterchele te herdenken.

Op Twitter spreken de reacties boekdelen. Zo is er een zekere Bart Jaques die schrijft: “Dat hij voor het geld & vaste plaats voor paarswit kiest, is al pijnlijk voor ons Brugse supporters, maar nog beetje te begrijpen. Dat hij daar resoluut voor het ‘heilig Brugs nummer’ 23 kiest is spuwen in ons gezicht. Tot nooit meer mijnheer Rits.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7