14 °C Antwerpen, BE
maandag 17 juni 2024
14 °C Antwerpen, BE
maandag 17 juni 2024

OH Leuven ontslaat Marc Brys

Foto: Photo News

“Na de tegenvallende sportieve resultaten heeft OH Leuven beslist om de samenwerking met coach Marc Brys stop te zetten”, lezen we op ohleuven.com.

“Onder leiding van Marc Brys groeide OH Leuven de voorbije seizoenen uit tot een stabiele eersteklasser. Omdat de prestaties en resultaten dit seizoen onder de verwachtingen blijven, voelt de club zich genoodzaakt de samenwerking nu stop te zetten. OH Leuven maakt zo snel mogelijk werk van een opvolger. De huidige staf, met ondersteuning van de huidige U23-coach Eddy Vanhemel, neemt in afwachting van een nieuwe hoofdcoach zijn taken over.”

Het ontslag van Marc Brys is niet zo’n grote verrassing. Vorig seizoen waren er al twijfels bij OH Leuven over hem. De hoge verwachtingen werden niet ingelost en bovendien waren verschillende spelers de lange trainingsdagen beu. Dit laatste is trouwens zowat het handelsmerk van Marc Brys.
OH Leuven begon de competitie met een schamele twee op vijftien. Na het opstappen van CEO Peter Willems en het behalen van een zeven op negen keerde de rust terug in het King Power at Den Dreef stadion. De nul op zes van de voorbije weken tegen Standard en Cercle Brugge én de verschillende supportersclub die afgelopen woensdag collectief het ontslag van Brys eisten, deed de emmer overlopen.

Dit weekend ligt de voetbalcompetitie stil omwille van interlandvoetbal. Zo kan OH Leuven een opvolger zoeken en kan er worden toegeleefd naar de eerstvolgende wedstrijd tegen STVV, de laatste ex-club van Brys.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7