17 °C Antwerpen, BE
donderdag 19 oktober 2023
17 °C Antwerpen, BE
donderdag 19 oktober 2023

Stadionomroeper kan 25000 mensen kalm houden

Stadionomroeper kan 25000 mensen kalm houden

Foto: VTM

Christophe Stienlet is al jaren stadionomroeper bij de wedstrijden van de Rode Duivels en heeft dan ook al verschillende keren het publiek kunnen opzwepen. Maar hij had nooit kunnen weten dat de wedstrijd tussen België en Zweden zo ernstig ging worden.

‘De voetbalbond kwam me vertellen dat er iets aan het gebeuren was in Brussel’ vertelt de presentator aan ‘RTV’. Hij wist alleen nog niet dat het zo ernstig was. Tijdens de rust kwam dan het verdict dat de wedstrijd gestaakt werd en moest hij de veiligheidsprotocollen bovenhalen. De vele supporters kalm houden en paniek vermijden is dan cruciaal. Maar de voetbalfans van beide landen waren enorm solidair met elkaar en iedereen heeft zich dan ook voorbeeldig gedragen.

“Spelers Carrasco en Sels kwamen mij vragen wat ze moesten doen en wilden hun familie in de tribune zoeken”. Op dat moment zie je dat we allemaal gewoon mensen zijn en willen zorgen van wie we houden. “Ik kreeg nadien nog felicitaties van andere stadionomroepers uit Frankrijk, Duitsland tot zelfs Brazilië en dat deed echt wel deugd” vertelt hij nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7