10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Rode Duivels kunnen niet overtuigen in Polen

Het was geen hoogstaande wedstrijd.

Met 6-1 thuis winnen en op verplaatsing met amper 1 doelpunt tegen Polen winnen, dat moeten we een zuinige overwinning noemen. 0-1 werd het woensdagavond tijdens Polen-België, met dank aan Michy Batshuayi die na een assist van Youri Tielemans de doelman van Polen wist te verschalken. Dat was trouwens als in de zestiende minuut van de interland.

De overige ruim 75 minuten was het wachten op een tweede Belgische doelpunt, maar dat kwam er niet. Maar ook Polen kwam niet tot scoren en dat ondanks een overmacht van hun twaalfde man. De ruim 55.000 Polen zagen de thuisploeg de boot ingaan en de kans missen om tweede te worden in groep 4 van de UEFA Nations League.

De Rode Duivels hebben nu 7 van de 12 punten kunnen verzamelen, Nederland is groepsleider met 10 punten uit 4 wedstrijden.