14 °C Antwerpen, BE
donderdag 2 mei 2024

Standard verliest op veld van OHL

OH Leuven heeft zaterdag een goede zaak gedaan op eigen veld. Het versloeg Standard met 1-0 cijfers. In een fel beladen wedstrijd waarin Maxime Lestienne al na 20 minuten het veld moest verlaten wegens last van de hamstrings, werd pas in de 77ste minuut het enige doelpunt gescoord: Kamal Sowah knalde de bal in de netten.

Op dat ogenblik stond Standard al ruim een kwartier met een man minder op het veld. Nicolas Gavory kreeg in de 60ste minuut namelijk zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. De numerieke overmacht liet zich op het veld duidelijk voelen. De inzet van Standard zakte weg, met een doelpunt van de thuisploeg tot gevolg. Bijna werd het nog 1-1, maar doelman Iversen kon de bal perfect pakken. En zo kon OHL dankzij de Deen toch nog de drie punten in eigen huis houden. Standard verliest voor het eerst dit seizoen.