8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Wielerfans duidelijk: “we hebben hem niet gemist”

Dit gaat hij niet graag lezen.

Foto: Sport247.be

Het was de eerste Ronde van Frankrijk zonder commentaar van Michel Wuyts. De man uit Scherpenheuvel moest van de openbare omroep met pensioen en dat was een harde noot om te kraken. Voor Wuyts kwam de redding vanuit het kamp van DPG Media, bij de openbare omroep werd de plek naar José De Cauwer ingenomen door Renaat Schotte.

Op Facebook werd de vraag gesteld of kijkers Michel Wuyts hadden gemist en het resultaat van de poll is overduidelijk: 80% van de meer dan 550 stemmers geven aan dat commentator niet gemist te hebben. 20% miste de stem en het commentaar van Michel Wuyts dan weer wel.

“Blij dat ik zijn gezaag niet meer moet aanhoren”, reageert een kijker. “Ik geef je gelijk. Hij werd wat zagerig. Ik vind dat er een tijd van komen en gaan is. Ik vond Renaat Schotte heel goede commentaar geven. Hij was zeker evengoed op de hoogte van alles. Hoor zijn stem liever”, zo pikt een andere kijker in.

“Niet dat Renaat dat slecht doet, maar hij is geen Michel Wuyts”, stelt een kijker. “Ik was geen fan van Michel, maar hij kende wel alles van de koers”, gaat een andere kijker verder.

“Het was top, maar Michel blijft toch een fenomeen”, reageert een kijker. “Michel Wuyts vond zichzelf toch o zo belangrijk. Hij had wel oog voor cultuur, maar van de koers kende hij geen bal. En dan altijd die superlatieven. En De Cauwer mocht enkel zijn mond opendoen om ja te zeggen”, reageert een kijker.

En daar moeten wij ons bij aansluiten. Wuyts liet José De Cauwer zelden uitpraten. Dat is nu met Renaat Schotte echt wel anders én beter. Sorry Michel!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7