25 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024
25 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024

Wout van Aert helpt Jonas Vingegaard aan overwinning

Wat een vechter!

Foto: Photo News

Jonas Vingegaard heeft donderdag de achttiende rit van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Met dank aan Wout van Aert, die alweer hulpje speelde maar een groot deel van de rit de hoofdrol speelde.

De rit van Lourdes naar Hautakam was nog maar net bezig of Wout van Aert zorgde al voor een ontsnapping. Van Aert zorgde de hele rit voor ambiance en maakte zelfs even kans om de bergprijs te winnen.

Zover kwam het niet, want Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar hadden ook een missie: de gele trui behouden of veroveren. Het was voor Pogacar de laatste kans om geel in Parijs te dragen, maar het zal voor een andere keer worden.

Wout van Aert werd door de twee ingehaald en zorgde er mee voor dat Pogacar tijdens een beklimming brak. Wout van Aert zorgde ervoor dat Vingegaard een mooie voorsprong had om het laatste deel van de etappe in z’n eentje af te leggen.

De renner uit Herentals werd door Pogacar ingehaald en kroop nog een tijdje in de wielen maar was op van de toch wel indrukwekkende rit van vandaag. Uiteindelijk zou Wout van Aert nog derde worden, een fantastische prestatie.

Wout van Aert heeft zowat heel de Ronde van Frankrijk gekleurd, dat is het minste dat we vandaag mogen schrijven. Samen met Vingegaard heeft hij Jumbo-Visma heel wat goede reclame bezorgd.

Er zijn nu nog twee ritten voor ze aan de allerlaatste van deze Ronde van Frankrijk beginnen.
De kaarten van deze Tour de France zijn geschud, als de renners geen pech hebben zijn ook de truien nu al verdeeld.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7