18 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Wout van Aert: “Ik ga niet zeggen dat ik verlang naar pampers verversen”

Wout van Aert: “Ik ga niet zeggen dat ik verlang naar pampers verversen”

PhotoNews

Als de renner thuis is, geniet hij ervan om wat mee te draaien in het huishouden. “Ik ga niet zeggen dat ik verlang naar pampers verversen. Maar ik vind het heel fijn om Georges na een paar weken van huis weer in bed te steken.”

Wout vergelijkt zich in Nu, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad met renners die alleen maar aan fietsen denken en degenen die thuis nog alles doen. “Ik denk dat wij er gezond tussenin zitten. Sarah heeft het meeste werk, maar als ik er ben, is er een hand extra.”

De keuze om als jong koppel, ze waren 25 jaar, aan kinderen te beginnen was zeker niet de makkelijkste. De renner beseft dat hij veel doorschuift naar zijn vrouw. “Maar het is een fijne gedachte dat Georges nog een groot stuk van mijn carrière bewust zal meemaken”, berust Wout van Aert.

In de manier van opvoeden verschillen ze van elkaar. Terwijl Sarah heel zorgzaam is, laat Wout de kleine Georges sneller doen. “Laat hem maar proberen. Als ‘m valt, dan valt ‘m”, knipoogt de papa.

Ruilen met Sarah is voor Wout geen optie. “Ik zou er het geduld niet voor hebben”, bekent hij eerlijk in Nu, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. “Ik zie Georges doodgraag. Maar ik heb die afleiding, die fiets nodig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7