14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 4 mei 2024

Drie penalty’s, 2 rode kaarten en 7 doelpunten in Beerschot-KRC Genk

De supporters van Beerschot die het geluk hadden om maandagavond naar het Kiel af te zakken om de wedstrijd tegen KRC Genk bij te wonen, hebben hun ploeg met 5-2 zien spelen tegen een afgeslankte tegenstander.

Scheidsrechter Geldhof mocht twee keer een rode kaart trekken en gaf drie penalty’s. Bovendien mocht hij zeven keer de naam van een doelpuntenmaker noteren.

Raphael Holzhauser bracht de thuisploeg al na 12 minuten op voorsprong, maar een domme actie van Joakim Maehle bezorgde KRC Genk 7 minuten later een penalty. Paul Onuachu had gewoon binnen te trappen en de stand was weer gelijk. Zowel Beerschot als KRC Genk gingen op zoek naar een tweede doelpunt,

Op een afgekeurd doelpunt van KRC Genk werd er voor de rust niet meer gescoord. Nog maar net waren de 22 uit de kleedkamer, en daar was het felbegeerde tweede doelpunt van Beerschot: Pierre Bourdin kopte de 2-1 binnen. Bij Genk zit Carlos Cuesta met een kort lontje. In de 59ste minuut krijgt hij gel, één minuut later haalt scheidsrechter Geldhof rood voor Cuesta boven. Genk moet ruim een half uur met tien verder. Alsof dat nog niet erg genoeg is, krijgt Beerschot een penalty wegens handspel. Het is Raphael Holzhauser die de supporters van Beerschot hun derde doelpunt geven.

KRC Genk probeerde te vechten tegen een sterk Beerschot, maar een rode kaart van Theo Bongonda zorgt ervoor dat Genk met negen verder moet.
In de 76ste minuut verzilvert Cyriel Dessers een penalty na een fout van Jan Van den Bergh. Genk droomt van de gelijkmaker, maar krijgt uiteindelijk het deksel op de neus. Yan Vorogoskiy maakt er 4-2 van, net voor affluiten legt Marius Noubissi met 5-2 de eindstand vast.