18 °C Antwerpen, BE
zondag 5 mei 2024

EK Voetbal: Engelse droom wordt nachtmerrie, Italië wint dankzij strafschoppen

Zondagavond iets voor middernacht hebben de Italianen gedaan wat er van hen verwacht werd: Europees kampioen worden.
Zelfs ondanks de aanwezigheid van een sterke twaalfde man in de vorm van zo’n 60.000 enthousiaste Britse supporters en een vroeg doelpunt  van Luke Shaw, zijn de Britten er niet in geslaagd om in eigen huis de titel binnen te halen.

Euforie tijdens de finale toen Luke Shaw er al na twee minuten 0-1 van maakte. De Britten op voorsprong, zij hadden vooraf al veel vertrouwen in een goede afloop en dat lieten zij ook tijdens de wedstrijd merken. Zelfs in die mate dat zij de Italianen langszij lieten komen. Met een 1-1 dankzij Leonardo Bonucci ging het richting zo goed als nutteloze verlengingen en dus kwamen er strafschoppen aan te pas. Die werden door Italië gewonnen, met 3-2. Een nipte maar meer dan verdiende overwinning voor de Italianen die verre van onbesproken uit dit toernooi komen.

De Engelse droom om voor de eerste keer Europees kampioen te worden barstte uit elkaar toen Saka de allerlaatste penalty niet in het doel kreeg.