26 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024
26 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 juli 2024

Hans Vanaken denkt aan het leven na zijn voetbalcarrière

Hans Vanaken
Foto: Photo News

“Ik word 31 jaar. Er moet stilaan over nagedacht worden, hé. Af en toe gebeurt het, maar daar is nog niets concreets uitgekomen. Ik vind dat heel lastig en moeilijk. Want ik kan ook niet veel (schaterlacht)”, zegt de aanvoerder van Club Brugge als hem in Het Laatste Nieuws wordt gevraagd of hij al eens nadenkt over een leven na zijn carrière.

Zelf hoopt hij nog zes à zeven jaar door te gaan als voetballer. Naar eigen zeggen kan hij hoofdtrainer al uitsluiten, want dat zal hij toch nooit worden. Het is zijn ding niet. “Bij de nationale ploeg konden we als Rode Duivel een versneld traject volgen om diploma’s te behalen. Enkelen hebben dat toen gedaan. Ik zat in Tubeke eens in het restaurant, toen ik Jan Vertonghen en Youri Tielemans training zag geven aan de U16.” Toen hij hen daar bezig zag, was Hans Vanaken blij dat hij het niet had gedaan.

Hans Vanaken denkt dat hij het eerste half jaar nadat hij is gestopt als voetballer, niets zal doen. Misschien onderneemt hij wel iets met zijn vrouw Lauren. Of wordt hij analist? Of misschien biedt er wel een bepaalde club hem één of andere functie aan? Het is met andere woorden nog een open vraag.

Club Brugge en Hans Vanaken eindigen op zaterdag 22 juli de voorbereiding met een wedstrijd tegen AZ om de Brugse Metten. Deze wedstrijd wordt bovendien live uitgezonden op VTM2 om 14.50u. Op donderdag 27 juli speelt Club Brugge een eerste Europese wedstrijd voor de UEFA Conference League tegen het Deense Aarhus om drie dagen lader de nieuwe competitie te starten met een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7