17 °C Antwerpen, BE
donderdag 19 oktober 2023
17 °C Antwerpen, BE
donderdag 19 oktober 2023

Ouders Rode Duivel Zeno Debast wisten al op voorhand dat zoon niet ging spelen.

Ouders Rode Duivel Zeno Debast wisten al op voorhand dat zoon niet ging spelen.

ANDERLECHT, BELGIUM - JUNE 30 : Zeno De Bast of RSC Anderlecht. Pictured on June 30, 2021 in Anderlecht, Belgium - 30/06/2021. (Photo by VD/Photo News

Zeno Debast, de jonge verdediger van 19 van Anderlecht, mocht tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden vanop de bank toekijken hoe het 1-1 werd. Tijdens de rust was het opwarmen geblazen om in de tweede helft wat speelminuten te kunnen maken. Alleen zouden die er nooit komen.

Zoals bij elke wedstrijd van de Rode Duivels waren ook de ouders van Zeno Debast aanwezig in het Koning Boudewijnstadion. Raf, de vader van Zeno, had voor en ook tijdens de wedstrijd via de radio het nieuws al vernomen van de gebeurtenissen in Brussel tegen enkele Zweedse supporters. “Ik wist toen al dat de tweede helft er niet ging komen.” Dat vertelt hij aan ‘Het Laatste Nieuws’.

Vanuit de kleedkamer werden berichtjes gestuurd van Zeno naar zijn ouders om te zien of alles in orde was. Ze hebben enkele uren de koude moeten trotseren op de tribune maar mochten kort na 23h de spelers vervoegen in de spelerslounge. ‘De spelers zagen er allemaal bedrukt en verweesd uit’ zegt Raf nog maar de solidariteit was enorm. Ook tussen de vele fans in het stadion. Iets na middernacht konden zij eindelijk naar huis keren met hun zoon.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7