11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 10 mei 2024

Bongonda loodst Genk voorbij Antwerp

De Champions’ play-offs zijn met een spektakelstuk begonnen. Nadat Antwerp op de laatste speeldag van de reguliere competitie in het slot van de wedstrijd met 3-2 won tegen Genk, zagen we nu na 90 minuten plus blessuretijd de omgekeerde stand van 2-3 op het scorebord staan. Toch zag het er in het eerste kwartier van de tweede helft naar uit, dat Genk zich een tweede keer aan dezelfde steen ging stoten door op enkele minuten tijd van 0-1 voor naar 2-1 achter te gaan. Maar dat was echter buiten uitblinker en gelegenheidsaanvoerder Theo Bongonda gerekend. Hij had namelijk een voet in alle drie de Genkse doelpunten. Bongonda scoorde het eerste en het derde Limburgse doelpunt en bracht Onuachu het tweede aan. De Antwerpse goals kwamen op naam van Le Marchand en Miyoshi, die Refaelov met brio verving.